Posted By Jan Bekkema Posted On

3 redenen om nu over te stappen naar ledverlichting

Simpel maar effectief: overstappen naar led. Het installeren van ledlampen bespaart meteen energie. Bij de overstap kunt u gelijk een goed lichtplan opstellen waarmee u uw bedrijf optimaal verlicht. Nog niet overtuigd? Wij geven 3 redenen waarom het installeren van ledverlichting zo effectief is.

Verbruik minder energie en verduurzaam meteen
Ledverlichting verbruikt slechts 15% van de energie om hetzelfde licht te geven als een gloeilamp. Dat betekent dat u al gelijk na de installatie minder energie verbruikt. Daarnaast gaan de lampen tot tien keer langer mee dus hoeft u minder vaak nieuwe verlichting aan te schaffen. Een slimme keus dus voor de volgende keer als een lampje stuk gaat.

Heeft u niet één, maar een heleboel lampen? Dan is het handig om in een keer alles te laten vervangen.

Voldoe aan de energie wet- en regelgeving
U bent wettelijk verplicht om alle energiebesparende maatregelen uit te voeren die u binnen 5 jaar terugverdient. Om te ontdekken welke energiebesparende maatregelen voor u gelden kunt u een energiescan laten uitvoeren.

Van alle uitgevoerde energiescans via Total Gas & Power is het installeren van led de meest voorkomende maatregel met een korte terugverdientijd. Met het plaatsen van led voldoet u dus meteen aan uw bespaarplicht.

Direct energiekosten besparen en uw investering terugverdienen
De investering van ledverlichting is meestal binnen 5 jaar terugverdiend. De grootte van de investering voor led installatie is afhankelijk van hoe groot de ruimte is die verlicht moet worden en in welke branche uw bedrijf actief is.

De terugverdientijd wordt bepaald door hoeveel uw lampen aanstaan. Branden de lampen 24/7? Dan is uw terugverdientijd korter. Bovendien speelt de kwaliteit van de lampen mee bij de terugverdientijd. Ledverlichting van minder goede kwaliteit zal minder kosten bij de aanschaf, maar zult u eerder weer moeten vervangen.

Goede ledverlichting gaat meer dan tien jaar mee. De terugverdientijd is dan iets langer maar op de lange termijn hoeft u minder vaak lampen te vervangen, verbruikt u minder energie en heeft u minder kosten.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *