Posted By Jan Bekkema Posted On

Online autosleutel bijmaken

Online autosleutel bijmaken is handig als je je autosleutels kwijt bent, gestolen zijn of niet meer kan vinden. Als je dan nog maar één werkende sleutel hebt, dan is het in veel gevallen mogelijk om bij een sleutelmaker een nieuwe sleutel bij te laten maken.

Wanneer je een nieuwe sleutel bij wilt laten maken dan moet je over een sleutelnummer en eventueel een programmeer code bezitten.

Het kan voorkomen dat een sleutelnummer en programmeer code niet kan worden opgevraagd. Dit is het geval bij de volgende merken:

  • Renault
  • Skoda
  • BMW
  • Volvo
  • Volkswagen
  • Seat
  • Smart
  • Audi
  • Mercedes

Wanneer je een sleutel bent kwijtgeraakt van deze merken dan moet je de dealer contacteren en daar een nieuwe sleutel bestellen. Je moet dan de auto naar de dealer krijgen en vervolgens moet de chip voor de startblokkering nog geprogrammeerd worden.

Wanneer een autosleutel is gestolen heb je de optie om deze te blokkeren wanneer je auto over een aantal factoren beschikt. Allereerst moet de auto voorzien zijn van een startblokkering. Hiermee kan de sleutel gewist worden en dus niet meer gebruikt worden. Ten tweede moet de auto jonger zijn dan 1995. Als je auto ouder is dan heb je de kans dat de sleutel niet gewist kan worden.

Als je je sleutel in het buitenland bent kwijtgeraakt dan is het verstand om contact op te nemen met je Nederlandse dealer. Deze kan ervoor zorgen dat de autosleutel opgestuurd kan worden. De gegevens van je auto zijn immers niet bekend in het buitenland. De nieuwe sleutel programmeren doe je dan ook bij een merkdealer in het buitenland.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *